Perinteiset villasukat 2 – Suurmiesten, -naisten ja kansalaisten sukkia

Perinteiset villasukat -kirja
Valokuvat: Ritva Tuomi -Perinteiset villasukat 2/Otava

Nyt villasukkarintamalla julkaistiin jotain aivan ennenkuulumatonta. Tätä tapahtuu vain Suomessa! Missä muussa maassa voisit neuloa itsellesi samanlaiset villasukat kuin presidentillä on ollut?

Ja ajattele; nyt sinulla on mahdollisuus pukeutua samanlaisiin pitkiin polvisukkiin kuin maailmankuulu taidemaalari Akseli Gallen-Kallela aikoinaan. Entä jos salaperäinen luovuuden voima tarttuu sukista sinuunkin?

Vai olisiko ihanaa käpertyä sittenkin sohvannurkkaan kuntelemaan sinfoniaa Sibeliuksen villasukat jalassa?

Kirjasta löydät myös kansalaisten tarinoita ja villasukkamalleja ympäri Suomea – kenties sinunkin kotikonnuiltasi?

Pirttikylän villasukat Pohjanmaalta

Pirttikylän villasukkamalli on peräisin Pohjanmaalta pienestä kotiseutumuseosta.

 

Pirttikylän sukkamalli on neulottu kotimaisesta Tukuwool Sock -sukkalangasta. Pitkät polvisukat lämmittävät kivasti vaikka syksyisillä sieniretkillä. Mallin voi toteuttaa myös värjäämällä itse punaisen langan krappijuurella.

Pohjavärinä toimii luonnonmustan lampaan sävy. Tukuwoolista on kirjassa myös toiset “vain” 15 värisävyn sukat.

Presidentti Kekkosen villasukat

Presidentti Kekkosen hiihtosukat.

 

Presidentti Kekkonen oli mieltynyt pelkistettyyn sukkatyyliin ja paksuun villalankaan. Presidentti Kekkonen on tuttu nimi lähes jokaiselle suomalaiselle ja Kekkos-nostalgikkoja löytyy edelleen. Miten hauska yllätys olisikaan antaa lahjaksi Kekkosen fanille samanlaiset sukat kuin edesmenneellä presidentillä on aikoinaan ollut.

Kirjassa on myös toiset aidot kekkossukat: ne ovat värikkäämmät kuin nämä perussukat, joissa presidentti tykkäsi hiihdellä.

Puuvillasukat Karjalasta

Punavalkoiset puuvillasukat ovat peräisin luovutetun Karjalan alueelta Ruskealasta.

Raikas käspaikka-henkinen puuvillasukka on peräisin luovutetun Karjalan alueelta Ruskealasta. Palan Ruskealaa löydät edelleen esimerkiksi Helsingistä Kasarmintorin laidalta korkeimman hallinto-oikeuden talosta.

Ruskealassa sijaitsi kuuluisa marmorilouhos, jonka kiveä on käytetty esimerkiksi Pietarin Iisakin kirkossa. Ruskealasta voit lukea lisää täältä.

Jean Sibeliuksen villasukat

Säveltäjä Jean Sibeliuksen sukat ovat klassiset.

Maailmankuulun säveltäjän Jean Sibeliuksen nimikkosukat toteutin Sibeliuksen käyttämien teollisesti neulottujen villasukkien pohjalta. Kuvio ja värit kulkevat samanlaisina kuin niissä sukissa, joissa hän on aikoinaan kulkenut ja miettinyt sävellyksiään.

Sibeliuksen Aino-vaimo oli taitava käsityöihminen. Ainon elämästä voit lukea mm. täältä.

Kirjoneulesukat Tiukasta

Värikkäät villasukat Tiukasta.

 

Iloiset kirjoneulesukat ovat peräisin Kristiinankaupungin läheltä Tiukasta. Sukat ovat pohjanmaalaiseen tyyliin hyvin värikkäät. Sopiva väriskaala sukkien sävyihin löytyi Pirkanmaan Kotityö Oy:n Pirkka-langasta.

Hempeammistä värisävyistä pitävälle on kirjassani myös toinen vaihtoehto: vaaleat kesän henkeä huokuvat pitkät naisten polvisukat.

Tässä vain pieni otos kirjan sukista. Sukkamalleja löytyy niin naisille kuin miehillekin. Oman kirjasi voit ostaa suoraan kirjailijalta signeerauksella eli verkkokaupastani.

Tilatessasi kirjan saat lähetyksen alennetuilla postikuluilla mikäli valitset kohdan “tilaan kirjailijalta kirjan”.

Ps. Huomasithan tarjouksen? Saat nyt Perinteiset villasukat 1 ja -2 kirjat yhteistarjoushintaan 48€.

Perinteiset villasukat 1 ja 2 NYT yhteistarjouksessa hintaan 48€.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jätä kommentti

Kirjoittajasta

Anna-Karoliina Tetri

Olen pitkän linjan kädentaitoalan ammattilainen ja tietokirjailija. Kanssani voit nauttia rauhoittavista luonnonväreistä, mielenkiintoisista tarinoista ja rentoutua neulomisen parissa.

Avainsanat:

Uusimmat blogikirjoitukset