Tetri Design

Perustin Tetri Designin vuonna 2003, pari vuotta tekstiilisuunnittelijaksi valmistumiseni jälkeen. Olin vuosina 2000-2003 mukana Kasvivärien tuotekehitysprojektissa (ESR:n kehittämishanke), ja projektiin sisältynyt pidempi koulutusjakso sai minut täysin kasvivärien lumoihin.

Hyvin nopeasti huomasin, että ihmisillä riitti kysymyksiä. Opetustyötä tekevänä pystyin vastaamaan kursseilla oppilaiden kysymyksiin, mutta moni jäi vaille vastausta. Ammattilaisen aika on kuitenkin rajattua, ja työ on työtä.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja hahmotan helposti kokonaisuuksia. Sain idean, että minähän teen Luonnonvärjäys-kirjan. Kirjastani kaikki saisivat vastauksen kysymyksiinsä yksissä kansissa! Suomalaiset kustantajat eivät olleet aivan samaa mieltä. Kielteisiä vastauksia ropisi takaisin lähes kaksi vuotta.

Tetri Designilta saat laadukasta käsityöalan asiantuntija-apua: koulutusta, suunnittelupalvelua, artikkeleita tai vaikka kokonaisen kirjan.

Vuonna 2007 löysin Multikustannuksen (ent. Moreeni. nyk. Otava), ja alle vartissa asia oltiin sovittu. Ensimmäisestä kustannussopimuksesta on nyt yli kymmenen vuotta, ja Luonnonvärjäys-kirjani kiinnostaa edelleen ostajia. Alan harrastajien määrä lisääntyy koko ajan

Tuon parin vuoden pään seinään hakkaamisen jälkeen olen kirjoittanut jo kymmenen omaa kädentaitoalan tietokirjaa. Tämän lisäksi olen ollut tekijänä useissa yhteisteoksissa. Kirjoittamisen ohella olen käynyt opettamassa käsityöalaa niin ammattikorkeakouluissa, opistoissa kuin yksityisellä sektorillakin.

Uusin kirjani, Värjää ja neulo, on jatkumoa Luonnonvärjäys-kirjan aloittamalle polulle. Kirjoitustyö on koulutuksen ohella tiedon tuottamista niille ihmisille, jotka haluavat oppia uutta, kehittyä omissa käsityötaidoissaan ja saada vinkkejä kasviväri -tai neuleharrastukseensa.

Maailma on muuttunut paljon ammattiurani aikana. Nyt tekstiilialan merkitys on vähitellen ymmärretty ympäristönsuojelun kannalta. Luonnonvärjäys on yksi keino vaikuttaa.

Ota rohkeasti kontaktia!

Tarvitsetko luennoitsijaa? Etsit asiantuntijaa kouluttajaksi? Tarvitset neuleohjeen? Kaipaat asiantuntija-artikkelia? Mietit blogiyhteistyötä?

Vastaan viesteihin mahdollisimman pian. Muista kuitenkin, että teen työkseni kirjoja ja artikkeleita. Kirjan kirjoittaminen vaatii hiljaisuutta ja keskittymistä. Pyhitän muutaman päivän viikossa kirjoittamiselle ja suunnittelutyölle. Noina päivinä en vastaa tiedusteluihin.

Yhteydenottolomake

Ole hyvä, ja kerro missä tarvitset apua. Kirjoita asiasi alla olevaan lomakkeeseen.

Haluatko saada luonnonvärien iloa tai inspiraatiota neuleisiin suoraan sähköpostiisi?

Jos vastasit kyllä, Värikäs viesti on juuri sinulle. Värikkään viestin tilaajana saat suoraan sähköpostiisi vain tilaajille tarkoitettuja etuja ja tarjouksia, tietoa verkkokaupan uusista tuotteista ja ajankohtaista informaatiota Tetri Designin toiminnasta.

Lisäksi saat värikkäitä viestejä Tetri Designin asiantuntijablogin postauksista, vinkkejä kursseista ja ideoita omiin töihisi.

Värikkäin terveisin,