Tetri Design

Perustin Tetri Designin vuonna 2003, pari vuotta tekstiilisuunnittelijaksi valmistumiseni jälkeen. Olin vuosina 2000-2003 mukana Kasvivärien tuotekehitysprojektissa (ESR:n kehittämishanke), ja projektiin sisältynyt pidempi koulutusjakso sai minut täysin kasvivärien lumoihin.

Hyvin nopeasti huomasin, että ihmisillä riitti kysymyksiä. Opetustyötä tekevänä pystyin vastaamaan kursseilla oppilaiden kysymyksiin, mutta moni jäi vaille vastausta. Ammattilaisen aika on kuitenkin rajattua, ja työ on työtä.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja hahmotan helposti kokonaisuuksia. Sain idean, että minähän teen Luonnonvärjäys-kirjan. Kirjastani kaikki saisivat vastauksen kysymyksiinsä yksissä kansissa! Suomalaiset kustantajat eivät olleet aivan samaa mieltä. Kielteisiä vastauksia ropisi takaisin lähes kaksi vuotta.

Tetri Designilta saat laadukasta käsityöalan asiantuntija-apua: koulutusta, suunnittelupalvelua, artikkeleita tai vaikka kokonaisen kirjan.

Vuonna 2007 löysin Multikustannuksen (ent. Moreeni. nyk. Otava), ja alle vartissa asia oltiin sovittu. Asiasta on nyt yli kymmenen vuotta, ja Luonnonvärjäys-kirjani kiinnostaa edelleen ostajia. Alan harrastajien määrä lisääntyy koko ajan.

Tuon parin vuoden pään seinään hakkaamisen jälkeen on tullut kirjoitettua yhteensä jo yhdeksän kädentaitoalan tietokirjaa. Vuonna 2019 tiedon määrä kasvaa vielä kahden kirjan sisällöllä. Kirjoittamisen ohella olen käynyt opettamassa käsityöalaa niin ammattikorkeakouluissa, opistoissa kuin yksityisellä sektorillakin. Yritykselläni on ollut myös käsityötarvikkeita myyvä isompi verkkokauppa.

Vuonna 2016 tulin tienhaaraan, jossa oli valittava joko muiden tarpeet tai oma terveys. Valitsin oman terveyden. Nyt verkkokaupasta on karsittu pois kaikki kirjoja ja luonnonvärejä lukuunottamatta. Tulevaisuudessa keskityn siihen mistä Luonnonvärjäys-kirjan kanssa aloitin eli tiedon tuottamiseen niille ihmisille jotka haluavat oppia uutta, kehittyä omissa käsityötaidoissaan ja saada vinkkejä kasviväri- tai neuleharrastukseensa.

Toivon, että kirjoistani, kursseistani ja blogistani on iloa myös sinulle.

Ota rohkeasti kontaktia!

Tarvitsetko luennoitsijaa? Etsit asiantuntijaa kouluttajaksi? Tarvitset neuleohjeen? Kaipaat asiantuntija-artikkelia? Mietit blogiyhteistyötä?

Vastaan viesteihin mahdollisimman pian. Muista kuitenkin, että teen työkseni kirjoja ja artikkeleita. Kirjan kirjoittaminen vaatii hiljaisuutta ja keskittymistä. Pyhitän muutaman päivän viikossa kirjoittamiselle ja suunnittelutyölle. Noina päivinä en vastaa tiedusteluihin.

Yhteydenottolomake:

Ole hyvä, ja kerro missä tarvitset apua. Kirjoita asiasi alla olevaan lomakkeeseen.

Haluatko saada luonnonvärien iloa tai inspiraatiota neuleisiin suoraan sähköpostiisi?

Jos vastasit kyllä, Värikäs viesti on juuri sinulle. Värikkään viestin tilaajana saat suoraan sähköpostiisi vain tilaajille tarkoitettuja etuja ja tarjouksia, tietoa verkkokaupan uusista tuotteista ja ajankohtaista informaatiota Tetri Designin toiminnasta.

Lisäksi saat värikkäitä viestejä Tetri Designin asiantuntijablogin postauksista, vinkkejä kursseista ja ideoita omiin töihisi.

Värikkäin terveisin,