Luonnonvärjäys

Luonnonväreillä värjääminen vie sinut lähelle kaiken alkua: maata, sieniä ja kasveja. Voit tuntea luonnon tuoksun, kosketella ja aistia. Värjärinä ymmärrät kokonaisuuksia ja asioiden vaikutuksia toisiin; miten kaikki ovat ketjussa. Yhden liikahdus liikuttaa toista.

Hiljaa höyryävä väripata saa ajatukset rauhoittumaan, ja tuntuu kuin murheetkin katoaisivat höyryn mukana jonnekin kauas. Nenääsi tuntuu vain kasvivärien rapsakka tuoksu ja korvissa kuuluu pieni porina, kun mietit jo mitä neuloisitkaan seuraavista itse värjätyistä langoista.

Kasvivärit antavat sinulle uusia elämyksiä kerta toisensa jälkeen.

Itse olen työskennellyt luonnonvärien parissa yli kaksikymmentä vuotta. Kerta toisensa jälkeen niistä löytyy jotain uutta tutkittavaa. Vastaan tulee uusia kasvivärejä ja uusia oivalluksia. Voit kokeilla erilaisia kuituja, ja värjätä kasveilla erilaisia lankoja. Kasviväreillä on sinulle jotain uutta annettavaa kerta toisensa jälkeen.

Kaikkien vuosien aikoina olen opettanut tuhansia oppilaita. He ovat innostuneet käsillä tekemisestä, oppineet uutta kasvivärjäyksestä, riemunneet kun väripadasta nousevat ensimmäiset värjäytyneet langat, ja hurahtaneet täysin kasvivärien maailmaan. Oletko sinä seuraava?

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Kasviväreillä on sinulle jotain uutta annettavaa kerta toisensa jälkeen.

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Hyödynnä mahdollisuus.

On totta, että jokaisessa kirjassa on tietoa, jonka löytää kun tarpeeksi jaksaa etsiä. Jos sinulla on aikaa tunnista toiseen ja kuukaudesta toiseen notkua Internetissä ja arkistoissa etsimässä ns. ilmaista tietoa, se on yksi tie. Entä jos käyttäisitkin sen ajan elämästä nauttimiseen ja harrastamiseen?

Olen kerännyt sinulle vuoden jos toisenkin värjäysohjeita, joista on sinulle apua. Asiantuntijan kirjoittamasta värjäyskirjasta on sinulle hyötyä vuosiksi eteenpäin. Kirjat on kuvitettu myös kauniisti, sillä haluan, että kirjan selailu on iloa silmillesi. Käytä tämä mahdollisuus.

Kirja on sinulle pitkäikäinen kumppani.

Värjäyskirjojeni avulla onnistut kasvivärjäyksessä ensimmäisellä kerralla ja saat kasvivärjätyistä langoistasi kestäviä ja pitkäikäisiä. Voit tehdä marginaaliin omat muistiinpanosi ja kehitellä omia reseptejä, tarkistaa tarvittavien aineiden määrät ja tunnistaa kasveja sekä sieniä kirjan avulla. Kirja on sinulle pitkäikäinen kumppani.

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Tutustu luonnonvärien taianomaiseen maailmaan.

Valokuvaaja: Ritva Tuomi
”Luonnon lähikaupasta saa ainekset moniin keitoksiin –myös lankojen värjäämiseen. Luonnonvärjäys-kirjassa kerrotaan selkeästi kasvien väriaineista ja niillä värjäämisestä sekä tarvittavista kemikaaleista”

Heljä Salonen, Iltalehti

”Sienillä värjätyissä langoissa on aivan erityinen, lähes taianomainen piirre.”

Toimittaja, Moda

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Haluatko saada luonnonvärien iloa tai inspiraatiota neuleisiin suoraan sähköpostiisi?

Jos vastasit kyllä, Värikäs viesti on juuri sinulle. Värikkään viestin tilaajana saat suoraan sähköpostiisi vain tilaajille tarkoitettuja etuja ja tarjouksia, tietoa verkkokaupan uusista tuotteista ja ajankohtaista informaatiota Tetri Designin toiminnasta.

Lisäksi saat värikkäitä viestejä Tetri Designin asiantuntijablogin postauksista, vinkkejä kursseista ja ideoita omiin töihisi.

Värikkäin terveisin,