Neulominen

Kuten ehkä jo tiedätkin, neulomisen hyödyt ovat moninaiset. Neulomisen ja käsillä tekemisen hyötyjä on nostettu esiin aivotutkimuksissa. Puikkoja harrastuksekseen kilistävä on onnellinen tekijä.

Kun neulomisen perustekniikka tulee sinulle tutuksi ja pääset työn tahtiin, huomaat että neulomisessa on hyvin rauhoittava, suorastaan meditatiivinen rytmi. Ajatus lähtee kulkemaan, ja pystyt keskittymään paremmin. Voit kuunnella vaikka musiikkia ja rentoutua.

Omissa neulekirjoissani olen keskittynyt perinteisiin suomalaisiin neulemalleihin. Niiden takana on tarinoita vuosikymmenten takaa tästä maasta, erilaisista ihmisistä ja heidän elämästään.  Siihen maailmaan tutustuminen on ollut vuosien mielenkiintoinen ja pitkäjänteinen työ.

Neulo suomalaisia ajattomia malleja.

Sana perinteinen saattaa kuulostaa samalta kuin vanhanaikainen, mutta todellisuudessa monet perinteiset neulemallit ovat hyvin klassisia ja sopivat tähän päivään. Nuo ajattomat mallit olen halunnut kirjoissa tuoda myös sinun neulottavaksesi.

Sukista ja lapasista halusin kertoa sinulle myös tarinat. Ehkä malli on juuri sieltä sinun kotiseuduiltasi? Tai kenties isovanhempiesi synnyinseuduilta?

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Neulominen on sinulle yksi mahdollisuus pysähtyä paikalleen, hengittää ja keskittyä.

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Ota aikaa itsellesi neulomalla.

Elämme pirstaleisuuden aikakautta. Asiat repivät meitä suuntaan ja toiseen. Kello huutaa kiirettä. Neulominen on sinulle yksi mahdollisuus pysähtyä paikalleen, hengittää ja keskittyä. Se on vain sitä sinun omaa aikaasi.

Kotiseuduilta peräisin oleva neule voi viedä sinua kohti omia juuriasi. Jossain kohtaa elämää tulee se aika, jolloin haluat pohtia kuka olet, mistä olet peräisin ja mihin kuulut.

Löytyykö kotiseutusi malli Perinteiset neuleet –sarjastani?

Miellyttääkö joku klassikko silmääsi? Jo kymmenettuhannet lukijat ovat tutustuneet neulekirjoihini. Tutustu sinäkin.

Valokuvaaja: Tiina Ehrukainen

Perinteiset neuleet -kirjasarjastani löydät lapasia, sukkia, huiveja, pipoja ja jopa kravatteja.

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

”Perinteiset lapaset sisältää paitsi kolmisenkymmentä kaunista mallia myös erilaisten käsineiden ja lapasten kiinnostavaa kulttuurihistoriaa.”

Tuija, Kirjavinkit.

”Tetrin uusimmassa neule- ja virkkuutyökirjassa on paljon innostavia malleja.”

Terhi, Tulihan tehtyä –käsityöblogi

Valokuvaaja: Ritva Tuomi

Haluatko saada luonnonvärien iloa tai inspiraatiota neuleisiin suoraan sähköpostiisi?

Jos vastasit kyllä, Värikäs viesti on juuri sinulle. Värikkään viestin tilaajana saat suoraan sähköpostiisi vain tilaajille tarkoitettuja etuja ja tarjouksia, tietoa verkkokaupan uusista tuotteista ja ajankohtaista informaatiota Tetri Designin toiminnasta.

Lisäksi saat värikkäitä viestejä Tetri Designin asiantuntijablogin postauksista, vinkkejä kursseista ja ideoita omiin töihisi.

Värikkäin terveisin,